Gradient left Gradient right
Slide backgroundSlide thumbnail
Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier!
‘ Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de branche. South West Tours Academy, 'Jou Rijlesexpert!'
Schaduw Schaduw Diverse afbeeldingen

Wie zijn wij

De South West Tours Academy is de touringcaropleiding van Nederland! Het rijden met touringcars en lijnbussen vinden wij prachtig om te doen. Dat is onze passie, en deze passie delen we graag met jou! Of het nu gaat om dagtochten binnen Nederland of lange meerdaagse buitenlandse reizen, voor elke reis is er een top chauffeur nodig die niet alleen veilig rijdt, maar ook op en top gastheer- of vrouw is voor de passagiers.

Historie

Vanwege de groei van het touringcarbedrijf ontstond binnen  South West Tours enkele jaren geleden de behoefte aan meer touringcarchauffeurs. En net zoals we met onze voertuigen ons willen onderscheiden willen we dat ook met onze medewerkers. Om die reden werd het eigen opleidingsinstituut gestart: de South West Tours Academy.  Verschillende chauffeurs uit de beginperiode zijn nog steeds tot volle tevredenheid werkzaam binnen het touringcarbedrijf South West Tours. Anderen hebben hun vleugels uitgeslagen en zijn op diverse plaatsen in het land werkzaam als all-round touringcarchauffeur.

South West Tours Academy beschikt over moderne leswagens. Dit zijn Mercedes Benz Tourismo’s met automatische versnellingsbak. Een uiterst comfortabel wagen waar de kandidaten alle facetten van het vak prima mee kunnen trainen. Binnen opleidingsland beschikken we over de meest moderne leswagens.

Visie

Even snel je rijbewijs halen en dan de bus op. Het klinkt zo makkelijk. Maar zo doen we het niet. Want om een touringcar verantwoordelijk te kunnen besturen heb je niet alleen diverse kwalificaties nodig. Om goed toegerust de weg op te kunnen moet je het vak onder de knie hebben. Hierbij hanteren we dezelfde kernbegrippen als binnen ons touringcarbedrijf: kwaliteit, veiligheid en gastheerschap. Aan deze 3 peilers werken wij samen met jou tijdens de opleiding tot beroepschauffeur.

Ervaren docenten

De docenten van de South West Tours Academy zijn naast hun activiteiten als trainer ook nog regelmatig te vinden achter het stuur van één van onze touringcars. Op deze manier zijn ze continu op de hoogte van wat er speelt op de weg. Daarnaast vinden ze het stuk voor stuk ontzettend leuk om jou de kneepjes van het vak bij te brengen. Zodat jij straks ook je voertuig optimaal beheerst.

En verder

Na je opleiding ga je aan het werk. Heerlijk je ritten rijden en mensen op een plezierige manier naar hun bestemming brengen. En ook dan zal het nog regelmatig voorkomen dat je ergens mee zit; een technische vraag, een rijtijdenkwestie. Ook dan staat de South West Tours Academy nog voor je klaar. Want uiteraard willen je blijvend op weg helpen.

Na het behalen van je rijbewijs ga je direct door voor de 5-jaarlijkse nascholing van 35 uur. Op deze manier blijft je rijbewijs geldig. Ook hiervoor heeft de South West Tours Academy een pasklaar programma van theoretische en praktische bijscholing.