Gradient left Gradient right [LayerSliderWP] Slider not found
Schaduw Schaduw Diverse afbeeldingen

Touringcarchauffeur worden? Rijbewijs D halen met baangarantie

Een prima start voor je carrière als touringcarchauffeur

Om als touringcarchauffeur te mogen werken heb je rijbewijs D en Code 95 nodig. Dat te halen is een grote investering. Aan de South West Tours Academy hebben we daarom formule ontwikkeld waarmee jij de kans krijgt om opgeleid te worden tot touringcarchauffeur. Tevens vergroot je hiermee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.  Wat we doen is simpel: vanuit ons touringcarbedrijf in Dalfsen verzorgen we de opleiding en laten we je kennis maken met vele facetten van het vak. Het mooie hiervan is dat je direct vanaf de werkvloer van alles meekrijgt waar je wat aan hebt. Je ziet chauffeurs en bussen vertrekken en terugkomen, kijkt en helpt mee met wat onderhoud spreekt met iedereen die net als jij een passie heeft voor touringcars.

In de afgelopen jaren hebben vele tientallen aspirant chauffeurs op deze wijze hun rijbewijs gehaald. En de formule om vanaf de werkplek opgeleid te worden sprak ze allemaal aan. Al deze kandidaten hebben inmiddels hun rijbwijs gehaald en zijn aan het werk bij een touringcar of lijnbusbedrijf.

Baangarantie

Als opleidingsbedrijf is er binnen South West Tours regelmatig plaats voor aankomend chauffeurs om een start te maken in de touringcarwereld. Je volg aan de South West Tours Academy je opleiding, gaat meekijken met “echte” ritten en na het behalen van je rijbewijs krijg je een contract wat op dat moment past bij je competenties. Via dit contract ga je vervolgens gefaseerd de kosten van de rijopleiding terugbetalen.

Touringcarchauffeur worden, een prachtig en afwisselend vak!

Als jij denkt dat het vak van touringcarchauffeur perfect bij jou past dan nodigen we je uit te reageren. Want op dit moment kunnen we weer kandidaten plaatsen op onze opleiding.  Wanneer je wordt geselecteerd dan gaan we een intensief opleidingstraject in waarin je klaargestoomd wordt tot “basischauffeur”. Op het moment dat je alle papieren binnen hebt mag je zelfstandig de bus op en kan je ervaring op doen. We beginnen uiteraard eenvoudig maar de bedoeling is dat we je in een vlot tempo door laten stromen naar een all-round touringcarchauffeur. Zodat je volledig toegerust bent voor de groeiende arbeidsmarkt in de touringcarbranche.

Naar wie zijn we op zoek

Als kandidaat-touringcarchauffeur ben je een veelzijdig persoon.  Je vindt het erg leuk om te reizen en gaat graag met mensen om. Sterker nog, je doet graag je best om anderen het naar de zin te maken. Verder verdiep je je graag in andere mensen en culturen. Wisselende werktijden vormen geen probleem. En je snapt dat je vaak moet werken wanneer anderen vrij zijn. ’s Avonds of in het weekend, op feestdagen, het hoort er allemaal bij. Je begrijpt ook dat je passagiers “uit” zijn en je weet je werkzaamheden zo uit te voeren dat ze dat gevoel ook weten te behouden. Als iets tegen zit dan is het voor jou een uitdaging om er weer een positieve wending aan te geven. We zijn op zoek naar zowel dames als heren in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Val je hierbuiten maar heb je wel een goede reden om te reageren dan horen we je uiteraard ook graag. In de afgelopen jaren hebben we ook een groot aantal 40-plussers opgeleid die een leuke baan in de touringcarwereld hebben gevonden.

Wat kunnen we bieden

Wordt jij geselecteerd dan gaan we met jou een intensieve opleiding in om zo snel mogelijk je rijbewijs en code 95 te halen. De kosten hiervan worden voorgefinancierd. Zodra je alles binnen hebt kan je aan het werk als buschauffeur bij Keurmerk Touringcarbedrijf South West Tours. Dit touringcarbedrijf maakt sinds 2010 een enorme groei door en behoort op dit moment tot de meest moderne en toonaangevende bedrijven van Nederland. Om de groei vast te kunnen houden zijn ze op zoek naar topkandidaten die opgeleid zullen worden aan de South West Tours Academy.

Tijdens de opleiding wordt de lat hoog gelegd. Om hiermee een goede basis te leggen voor de komende jaren.  Mede hierdoor kunnen we je aan baangarantie bieden die past bij je startcompetenties!

Selectietraject

Ben je geïnteresseerd dan ontvangen we je motivatie graag per e-mail: r.zwiep@swtours.nl. Vervolgens plannen we een eerste kennismakingsgesprek met geselecteerde kandidaten. Is er een “klik” dan gaan we fase 2 in. Hierin ga je samen met een instructeur op pad met de lesbus. Tijdens een intake wordt er gekeken hoe je met een groot voertuig omgaat en of je bepaalde dingen “snapt”.

Ben je door naar fase 3 dan volgt een medische test en dient er een VOG overlegd te worden.

Is alles positief afgevinkt dan kan de opleiding starten. We beginnen met een intensieve theoriecursus waarin verkeer, techniek en regelgeving behandeld en getoetst worden. Daarna volgt het praktijktraject waarin we toewerken naar een 3-tal examens. En heb je vervolgens alles binnen? Dan kunnen we de weg op!

Rijbewijs D halen

Rijbewijs D halen