Gradient left Gradient right
Slide background
Schaduw Schaduw Diverse afbeeldingen

Het Nieuwe Rijden W01

De cursus Het Nieuwe Rijden is de ideale praktijkcursus voor de professionele beroepschauffeur om te kunnen voldoen aan de opleidingseis van Code 95. Tijdens de cursus Het Nieuwe Rijden gaan we met de chauffeur kijken naar zijn huidige rijstijl en daarbij samen op zoek naar mogelijkheden om hier besparingen in te realiseren. Want door een andere rijstijl kan de chauffeur die Het Nieuwe Rijden actief toepast heel veel besparen. Zowel op het gebied van brandstofgebruik als op onderhoudskosten. Remmen gaan langer mee, banden slijten minder en de brandstofrekening daalt! Pure winst. Daarnaast zit de chauffeur die Het Nieuwe Rijden actief toepast relaxter achter het stuur.

Cursus Het Nieuwe Rijden W01:

 • Studielast: 7 uur. (4,5 uur zelfstudie, 2,5 uur praktijk)
 • Cursusdatum: in overleg, vele data mogelijk
 • Tarief: € 395,- (korting bij gebruik eigen voertuig, vraag naar de voorwaarden)
 • Locatie: South West Tours Academy. Overige locaties in overleg

Efficiënte cursus

De cursus Het Nieuwe Rijden wordt door de South West Tours Academy gegeven als praktijkcursus (W01) met 4,5 uur thuisstudie en 2,5 uur praktijk. De thuisstudie kan de chauffeur in eigen tempo doen achter zijn computer. Tijdens de praktijkrit wordt er aan de hand van de lesstof  gekeken welke winst er te behalen is met Het Nieuwe Rijden. Hiervoor wordt twee maal een praktijkrit gereden. Eerst zoals de chauffeur zelf gewend is en vervolgens met tips en aanwijzingen van de docent. De resultaten van beide ritten worden vastgelegd en met elkaar vergeleken. Het is iedere keer weer verbazend te zien hoeveel winst er te behalen is in bijvoorbeeld brandstofconsumptie zonder dat er sprake is van tijdsverlies. Vaak wordt de tweede rit zelfs in een hoger tempo gereden. Hoe dit kan? Wij leggen het u graag uit tijdens de cursus Het Nieuwe Rijden W01.

Schadereductie

Uit de praktijk blijkt dat chauffeurs die Het Nieuwe Rijden toepassen niet alleen relaxter achter het stuur zitten, ze rijden ook minder vaak schades. In sommige gevallen is de schadelast met wel 30 tot 40% afgenomen. Daarnaast heeft Het Nieuwe Rijden voor de beeldvorming naar buiten ook voordelen: een schadevrij voertuig oogt netter en een voertuig dat rustig door het straatbeeld rijdt zorgt voor minder overlast voor medeweggebruikers en omwonenden.

De voordelen

 • Een aanzienlijke brandstofbesparing, minimaal 10% vormt geen uitzondering
 • Minder slijtage aan remmen
 • Minder slijtage aan banden
 • Daling van de onderhoudskosten
 • De chauffeur zit ontspannen achter het stuur
 • Minder voertuigschades
 • Minder imagoschade

Plezierige cursus

Het Nieuwe Rijden is geen rijexamen. U als beroepschauffeur kunt immers al rijden. Uw rijbewijs heeft u op zak! Zo kijken onze docenten ook tegen u en deze cursus aan. Zij gaan u niet beoordelen op uw rijstijl. U krijgt geen cijfer en zakken voor de rit is al helemaal niet mogelijk. Wat wij graag met u aangaan tijdens de praktijkrit is om samen met u op een plezierige manier te kijken naar de te behalen winst voor u en de firma waar u voor rijdt. Onze ervaring is dat de chauffeur en de docent na afloop altijd terug kunnen kijken op een gezellige en leerzame rit.

Meer informatie over Het Nieuwe Rijden HNR W01

Wilt u een afspraak maken voor een chauffeur? Of eerst meer informatie? U kunt ons bereiken via 0529-434444. Mailen kan uiteraard ook via onderstaand contactformulier:

Contactformulier - South West Tours Academy

 

Het Nieuwe Rijden

Het Nieuwe Rijden