Gradient left Gradient right
Slide background
Schaduw Schaduw Diverse afbeeldingen

Onze cursisten aan het woord:

Even voorstellen.

Hallo, mijn naam is Melissa, 22 jaar oud en volg sinds november 2014 de lessen aan de South West Tours Academy.

Waarom zou je graag touringcarchauffeur willen worden?

Vroeger als klein meisje gingen we met ”de grote bus” op vakantie en mocht ik de hostess helpen, al gauw ben ik gaan werken als hostess. Na 4 jaar gewerkt te hebben als hostess vond ik dat het tijd was om zelf z’n grote bus te besturen! En die droom komt nu steeds dichterbij.

Waarom heb je gekozen voor de South West Tours Academy?

Via een oud collega kwam ik bij South West Tours Academy, naar het intake gesprek had ik binnen vier dagen mijn eerste rijles. Wat gaaf, maar aan de andere kant ook best wennen. Je bent natuurlijk veel groter dan een auto.

Hoe bevalt het lessen bij de South West Tours Academy?

De instructeurs die helpen je met alles, leggen het je uit en doen het even voor als het even niet lukt. Ook het personeel, monteur, chauffeurs die helpen de leerlingen enorm! Met al die hulp…… bouw je ervaring op én haal je je rijbewijs D. Daarom les ik bij South West Tours Academy?

Op naar vele veilige kilometers!

 

foto edgar

Even voorstellen.

Hallo, ik ben Edgar de Vries ben 27 jaar oud en kom uit Hengelo.

Waarom zou je graag touringcarchauffeur willen worden?

Ik wou vroeger altijd de ICT wereld in en heb daarom ook mijn diploma Medewerker systeem beheer gehaald. Na een aantal jaar in deze branche gewerkt te hebben kwam ik er achter dat hele dagen op kantoor zitten niets voor mij was. Ik wou meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit in combinatie met het feit dat ik graag op de weg zat heeft me doen besluiten om touringcarchauffeur te worden.

Waarom heb je gekozen voor de South West Tours Academy?

Nadat ik bij meerder touringcarbedrijven langs ben geweest besloot ik om mijn opleiding bij South West Tours te gaan volgen. Waarom? Het personeel kwam vriendelijk en zeer vakkundig over. Ook wordt je niet alleen tot “chauffeur” opgeleid maar tot een echte gastheer. Niet ieder bedrijf ondersteunt je bij de opleiding zoals de South West Tours Academy.

Hoe bevalt het lessen bij de South West Tours Academy?

Goed. Met een leuke en gezellige rij instructeur heb ik nu al een aantal leerzame rijlessen gehad. Ook voor de theorie wordt je voldoende ondersteunt om deze snel en goed te halen.

 

foto Roviz

Even voorstellen.

Mijn naam is Roviz ik kom uit Bemmel en ik ben 23 jaar. En ik maak al vanaf september 2014 deel uit van het South West Tours team, als stagiaire. Momenteel ben ik bezig met de opleiding touringcarchauffeur/reisleider aan het ROC van Twente te Almelo.

Waarom zou je graag touringcarchauffeur willen worden?

Ongeveer 15 jaar geleden wist ik het, ik word buschauffeur. Het begon allemaal met een mooie vakantie naar Disneyland Parijs. Het was mijn allereerste grote busreis en het idee van een buschauffeur zijn, is me vanaf toen altijd bijgebleven. Waarom het voor mij een droombaan is, zal ik nu verder toelichten:

Ten eerste ben ik avonturier, ik hou van dingen ontdekken en reizen is een grote hobby van mij. En mooiste is toch dat je van je hobby je beroep kan maken? Daarnaast heb ik geen 9 tot 5 mentaliteit, in het vak zijn er geen vaste werktijden en daarom is deze mentaliteit van belang en daarnaast ook erg handig. De verschillende tijden staan ook voor afwisseling en afwisseling is iets wat me erg aantrekt binnen een beroep.

Twee jaar geleden heb ik de opleiding tot gastheer in de horeca behaald. Daaruit kwam voort dat werken in een restaurant niet genoeg uitdaging was voor mij. Sindsdien heb ik besloten om de opleiding touringcarchauffeur te volgen en om mijn rijbewijs te behalen. Ik zocht meer avontuur binnen een beroep en daarom heb ik deze keuze als volgt gemaakt. Daarnaast werk ik vanaf 2009 ook als bus-host bij diverse touroperators voor de zomerpendels naar hoofdzakelijk Spanje, Kroatië en Italië. En na loop van tijd is mijn interesse in de touringcarbranche is gegroeid.

Waarom heb je gekozen voor de South West Tours Academy?

Ik wilde de opleiding tot touringcarchauffeur/reisleider gaan volgen aan het ROC van Twente, Hiervoor heb je namelijk een Leerbedrijf nodig om de opleiding te kunnen voortzetten. Ik heb vanuit mijn sociale netwerk te horen gekregen dat er in Dalfsen een touringcarbedrijf zat met een Academy genaamd South West Tours (Academy). Zelf vind ik het een erg mooi touringcarbedrijf waar veel mogelijkheden aanwezig zijn om door te groeien binnen het vak. Ook het bedrijf groeit enorm dat maakt het leuk om hier stage te lopen en te lessen en uiteindelijk te rijden als chauffeur.

Hoe bevalt het lessen bij de South West Tours Academy?

Bij South West Tours zijn er fijne instructeurs met veel ervaring, die touringcarchauffeur zijn. Ze bieden veel ondersteuning en hebben nuttige tips. De lessen zijn praktijkgericht op mogelijke situaties binnen het vak. Daarnaast zijn de lessen met twee studenten en een instructeur, op deze manier is er veel aandacht en tijd voor de student en eventuele vragen.

De plekken waar ik tot nu toe geweest ben met de lessen, zijn plekken waar ik nog nooit eerder geweest ben. Het zijn vaak mooie en interessante plekken waar we heenreden tijdens de lessen, dit maakt het rijden en de lessen tien keer zo leuk. Daarnaast is rijden in de mooiste lesbus van Nederland, ook niet verkeerd !